Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE

Cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, jehož obsah je stejný nebo větší než v mase či vejcích. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek.

Cena s DPH: 52,00 Kč
Cena bez DPH: 45,22 Kč
Dostupnost: Skladem

ks

Kód produktu: 120024
Trvanlivost: 12 měsíců
Značka: Country Life

Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Dodává tělu mnoho energie a je zdrojem nejdůležitějších živin.

Složení: cizrna* (hrách římský).
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: cizrnu namočte na 8 - 12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1 - 1,5 hodiny.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1525 kJ/364 kcal; tuky: 6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,639 g; sacharidy: 60,7 g; z toho cukry: 10,3 g; bílkoviny: 19,3 g; sůl: 0,16 g.

 

Může obsahovat stopy lepku sóji.
Skladování: skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: luštěniny – cizrna.

Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE - Komentáře - (0)

Nejsou vloženy žádné komentáře. Buďte první a podělte se o zkušenosti s tímto produktem!

Prosím, podělte se s námi o zkušenosti s tímto produktem. Děkujeme!!!





Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Komentáře vyjadřují názor zde diskutujících a provozovatel tohoto webu není jakkoli zodpovědný za jejich obsah. Provozovatel si však vyhrazuje právo smazat či upravit nevhodné příspěvky.

Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE - Recepty

  • Plněné brambory s cizrnovou náplní

    bio brambory větší (podlouhlé) 4 ks, olej na vymaštění, sůl špetka na osolení plátků brambor, Náplň:, konce uvařených brambor, cibule menší 1 ks, cizrna uvařená s trochou...

    14.04.2010, 01:00
    Kategorie: Jídla z brambor

  • Hummus - pomazánka z cizrny

    250 g dobře uvařené cizrny rozmixujeme na jemnou směs, podle potřeby zředíme vývarem. Přidáme 2 prolisované stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče ( nebo jablečnou či...

    06.01.2010, 16:58
    Kategorie: Pomazánky, krémy, másla, sýry

  • Cizrna s lilkem

    200 g přes noc namočené cizrny scedíme, zalijeme větším množstvím vody a vaříme 1 hodinu u více podle stáří luštěniny. Uvařenou cizrnu slijeme. 3 lilky nakrájíme na kostičky,...

    25.11.2009, 00:00
    Kategorie: Luštěninová jídla

  • Musaka s cizrnou

    2 šl uvařené cizrny, 1 ks lilku, 1/2 kg brambor, cibule, olej, česnek, rajský protlak, dobromysl, máta, sójová omáčka, 1 pl maizeny, 1/2 šl vody

    03.06.2009, 01:00
    Kategorie: Luštěninová jídla

  • Pomazánka z cizrny a sezamu

    2 š doměkka uvařené cizrny, 3-4 stroužky česneku, 1 1/2 pl citronové šťávy, 1/2 čl soli, 1/2 š jablečné šťávy, 4 pl tahini (příprava je uvedena na konci receptu), 2 pl oleje,...

    26.01.2009, 06:10
    Kategorie: Pomazánky, krémy, másla, sýry

  • Cizrnový vývar se zeleninou

    1 š předem namočené cizrny, 12 š vody, 5 středně velkých mrkví, 1 středně velká kedlubna, 2 petržele, 1/2 zelené papriky, trochu kapusty, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 pl oleje, 4...

    25.01.2009, 19:29
    Kategorie: Polévky

  • Hummus

    Přes noc namočíme 1 šálek římského hrachu. Ráno hrách propereme, přidáme čerstvou vodu a vaříme s proužkem řasy kombu (luštěnina tak lépe změkne a je stravitelnější). Po...

    25.01.2009, 05:00
    Kategorie: Pomazánky, krémy, másla, sýry

  • Cizrnové pyré

    3 šálky uvařené cizrny, 1 pl citronové šťávy, 1/4 čl bazalky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1 čl sušené cibule v prášku, 1/2 čl mletého římského...

    18.01.2009, 15:26
    Kategorie: Pomazánky, krémy, másla, sýry

Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE - Články

  • Cizrna

    Díky svým významným terapeutickým vlastnostem je cizrna potravinou vhodnou pro lidi žijící v současném uspěchaném světě. Pomáhá snižovat cholesterol, předcházet zácpě a...

    21.01.2009, 14:11
    Kategorie: Luštěniny

  • Četl jsem, že cizrna obsahuje vitamín B12. Je to pravda?

    Ne, pokud není cizrna infikovaná baktériemi. Vitamín B12 je totiž produktem baktérií, a tak je všude tam, kde se baktérie produkující tuto látku nacházejí: v mase, mléku, ve...

    16.03.2008, 01:20
    Kategorie: Luštěniny

  • Nejvhodnější zdroje vápníku:

    Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový džus obohacený vápníkem, sušené fíky, pažitka, nať...

    20.01.2008, 01:20
    Kategorie: Výživová poradna

  • Hummus je chutná pasta z cizrny

    Je žlutá pasta, vyráběná z vařené rozmixované cizrny. Dalšími ingrediencemi jsou tahini (sezamová pasta), citronová šťáva a česnek.

    19.12.2007, 11:00
    Kategorie: Luštěniny

  • Cizrna, římský hrách

    Cizrna je luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Vyniká velkou výživnou hodnotou (obsahuje okolo 30% bílkovin, 8% tuku, 44% uhlohydrátů, řadu vitaminů a...

    06.09.2007, 13:00
    Kategorie: Luštěniny

  • Luštěniny, dar přírody

    Luštěniny byly od pradávna nepostradatelnou součástí denního jídla. Dnes, kdy je možno snadno vyprodukovat mnoho jiných potravin, se jich používá dost málo, což je škoda, protože...

    26.12.2006, 10:15
    Kategorie: Výživová poradna

  • Cizrna

    Je známá také pod názvem římský hrách. Jedná se o jednoletou rostlinu z čeledi bobovitých. Má ráda teplo a dobře snáší sucho. Listy jsou nepárové, podlouhle vejčité. Plodem je...

    07.07.2006, 12:15
    Kategorie: Luštěniny

@@@hideTitleLogin

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace Souhlasím