Fazole černé oko 500 g COUNTRY LIFE

Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má jemnou chuť, kterou je lze zvýraznit přidáním různého koření. Obsahuje hodně kyseliny listové.

Cena s DPH: 47,00 Kč
Cena bez DPH: 40,87 Kč
Dostupnost: Skladem

ks

Kód produktu: 122018
Trvanlivost: 12 měsíců
Značka: Country Life

Fazole černé oko 500 g COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Fazole černé oko, která je u nás zatím k dostání poměrně vzácně, pochází z jižní Afriky, kde se dodnes ve velkém rozsahu pěstuje. Odtud se na začátku 18. století dostala s černými otroky do Ameriky. V současné době je jejím hlavním dodavatelem Kalifornie.

Složení: fazole černé oko.

Návod k přípravě: fazole černé oko namočte na 8 - 12 hodin, potom vařte asi 1 hodinu.

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 324 kJ/311 kcal; tuky: 1,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 54,1 g; cukry: 0 g; vláknina: 8,2 g; bílkoviny: 23,5 g; sůl: 0,04 g

 

Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: luštěniny – fazole barevná.

Fazole černé oko 500 g COUNTRY LIFE - Komentáře - (0)

Nejsou vloženy žádné komentáře. Buďte první a podělte se o zkušenosti s tímto produktem!

Prosím, podělte se s námi o zkušenosti s tímto produktem. Děkujeme!!!





Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Komentáře vyjadřují názor zde diskutujících a provozovatel tohoto webu není jakkoli zodpovědný za jejich obsah. Provozovatel si však vyhrazuje právo smazat či upravit nevhodné příspěvky.

Fazole černé oko 500 g COUNTRY LIFE - Recepty

  • Fazolová polévka mé babičky

    Jakékoliv množství fazolí (bílé nebo hnědé) uvaříme v dostatečném množství vody do měkka. Zahustíme jíškou z CZ pšeničné mouky a olivového oleje a dochutíme citrónovou...

    09.11.2009, 00:00
    Kategorie: Polévky

  • Fazolová polévka Mira

    1/2 šl fazolí předem namočíme do vody. Fazole uvedeme do varu, sebereme pěnu a přidáme kousek řasy mekabu. Vaříme 1 hodinu.

    25.01.2009, 04:22
    Kategorie: Polévky

  • Fazolová polévka se žampióny

    1/2 šl fazolí,1 pl arame, 1 šl nakrájených žampiónů, cibule, kedlubna, olej, 1 pl misa, majoránka, sůl

    25.01.2009, 04:19
    Kategorie: Polévky

  • Španělský bulgur

    1 šálek pšeničného bulguru, 1 svazek zelené cibulky, nakrájené, 1 zelená paprika, nakrájená, 2 šálky konzervovaných rajčat se šťávou, 1 šálek vařených fazolí, jakéhokoliv...

    18.01.2009, 13:03
    Kategorie: Jídla z obilnin

  • Fazolová polévka se zeleninou

    1 šálek fazole červená ledvina, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 nakrájená cibule, 2 brambory, 1 mrkev, 2 cukety, 100 g zelených fazolek, 2 pórky, 100 g kadeřavé kapusty, 1/3...

    07.12.2008, 01:31
    Kategorie: Polévky

Fazole černé oko 500 g COUNTRY LIFE - Články

  • Proč se říká, že čočka a fazole jsou výborné na pleť?

    Chcete si vyzkoušet čočkovou masku? Čočka a fazole jsou skutečně výborné na pleť, ale musíte je jíst! Obsahují mnoho vitamínů skupiny B, minerálů a stopových prvků, aminokyselin,...

    07.07.2010, 01:00
    Kategorie: Luštěniny

  • Fazole

    Dlouho se diskutovalo o tom, zda byla fazole do Evropy dovezena z Ameriky, nebo ji Evropané znali už před jejím objevením. Podle dostupných informací je zřejmé, že fazole byla na starém...

    21.01.2009, 11:57
    Kategorie: Luštěniny

  • Fazole černé oko, vigna čínská

    U nás k dostání poměrně vzácně, pochází z jižní Afriky, kde se dodnes ve velkém rozsahu pěstuje. Odtud se na začátku 18. století dostala s černými otroky do Ameriky. V současné...

    27.08.2007, 13:00
    Kategorie: Luštěniny

  • Fazole

    Jeden šálek sušených vařených fazolí denně dokáže snížit koncentraci škodlivého LDL cholesterolu, stabilizovat inzulín a krevní cukr, snížit krevní tlak, postarat se zároveň o...

    15.08.2007, 13:00
    Kategorie: Luštěniny

  • Fazole

    Patří do rodu dvouděložných rostlin z čeledi bobovitých, je známo asi 150 druhů, lišících se tvarem, velikostí a barvou. Takže máme z čeho vybírat. Fazole se používají jako...

    13.09.2006, 12:15
    Kategorie: Luštěniny

  • Fazole i hrách snižují riziko srdečního onemocnění

    Muži i ženy, kteří jedli nejméně čtyřikrát týdně luštěniny, měli v průběhu devatenácti let trvání studie o 22% nižší riziko koronárního onemocnění srdečního v...

    07.10.2005, 13:43
    Kategorie: Srdce a cévy

  • Fazole a hrách na srdce

    Výsledky nové studie napovídají, že saturování stravy luštěninami, jako jsou fazole či hrách, dokáže snížit riziko srdečního onemocnění. Vědci uvádějí, že muži a ženy,...

    18.01.2005, 11:43
    Kategorie: Srdce a cévy

@@@hideTitleLogin

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace Souhlasím