Kakaový velikonoční beránek – videorecept

Kakaový velikonoční beránek – videorecept

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Beránek s celozrnnou špaldovou moukou, datlovým sirupem a mletými mandlemi je krásně vláčný. Toto těsto můžete použít také na bábovku kdykoliv během roku.

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 150 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 175 g biomásla
  • 125 ml biomléka
  • 5 biovajec
  • máslo a mouka na vysypání formy

Jak na to?

  1. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí). Troubu rozehřejte na 160 °C.

  2. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.

  3. Obě mouky prosejte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi, citronovou kůrou, špetkou soli a vanilkou.

  4. Vejce rozšlehejte v míse s cukrem a sirupem, dokud nezesvětlí. Přidejte mléko a mouky, opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.

  5. Připravené těsto vylijte do vymazané formy. Dejte do trouby a pečte zhruba 60 minut.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.