Popis
Valašská supersíla! Hodí se, když nevíte, kam dřív skočit. Stačí lžička medu a trocha horkého mléka. Může být i sójové nebo rýžové.
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna kukuřično-pohankové. Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Vyzkoušejte i slanou variantu snídaňové kaše, kterou s oblibou snídají ve Skotsku. Z jednoho sáčku připravíte nejen kaši na snídani, ale můžete s ní vytvořit mnoho různých a chutných pokrmů.
Tipy a recepty na použití kukuřično-pohankové kaše:
- snídaně - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- dezert - v poháru můžete kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
- pomazánka - kaše může být základní hmotou pro výrobu domácích pomazánek
Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Neobsahuje lepek jako obiloviny, je tedy ideální variantou pro celiaky. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
Složení
Kukuřičná mouka 80 %, pohanková mouka 20 %.Skladování
Skladujte v suchu.