Popis
Lahodná alternativa k javorovému sirupu. Co ho zkusit třeba na palačinky?
Borůvkový sirup je kombinací javorového a rýžového sirupu s borůvkovou šťávou.
Rýžový sirup je oblíbený pro svou neutrální chuť a všestranné použití. Je světlý, tekutější, má poměrně nízkou sladivost. Javorový sirup má specifickou, celkem výraznou chuť a vůni, malinko připomíná karamel. Je sladší než cukr, ale ne tolik jako agávový sirup.
Využití:
- přeliv na domácí zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding, do bílého jogurtu
- na přelití kaší
- na palačinky či lívance
- sušenky, bábovky, koláče, muffiny...
- podpora kynutých těst
- domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
V Dobrotách zima 2015-16 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých typů sladidel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Třtinový cukr*, pitná voda, koncentrovaná borůvková šťáva* 9 %, javorový sirup* 1 %. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C.