Popis
Sirup z ječného sladu je jedním z nejhustších sirupů, je také nejméně sladký. Použijte ho všude tam, kde jeho typickou sladovou chuť uvítáte. Pokud pro vás bude chuť hodně koncentrovaná a málo sladká, jednoduše ho zkombinujte s nějakým neutrálním sirupem, třeba s agávovým. Sirup z ječného sladu se hodí také na slané marinády a zálivky – skvělá je kombinace tohoto sirupu s tamari nebo olivovým olejem a hořčicí (recept najdete v Dobrotách zima 2015–16 na straně 16).
Sirup z ječného sladu obsahuje 2,5 % fruktózy, 9 % glukózy a 39 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015–16 jsme na straně 6–11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.
Složení
JEČNÝ slad* (80 %), voda. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.