Šťavnaté flapjacky

Šťavnaté flapjacky

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 35 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 200 g biomásla
  • 50 g vlašských ořechů

Jak na to?

  1. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a med a míchejte do úplného rozpuštění cukru.

  2. Přisypte vločky, sušené ovoce, semínka a ořechy, důkladně promíchejte.   

  3. Směs pečlivě upěchujte do zapékací formy vyložené pečícím papírem. Pečte asi 15–20 minut při 175 °C, až hmota začne na okrajích hnědnout.

  4. Po vychladnutí vyklopte z formy a odstraňte papír. Úplně zchladlé rozkrájejte na libovolné tvary.

  5. Náš tip: můžete použít libovolné kombinace sušeného ovoce, semínek a ořechů, množství si určete dle vaší chuti.

 

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Mari Klee 17. 10. 2018

    Supr vláčné, supr rychlé, věřím, že lze hodně obměňovat. Co je doma a co chutná, šup tam s tím. Všem moje verze chutnala.

    Jen jsem nevěděla, na kolik stupňů rozehřát troubu. Ale dala jsem na 180 stupňů a pekla cca 22 minut. A opravdu chce nechat ve formě úplně vystydnout, než se rozkrájí. Snažila jsem se zatepla a není to ono. Rozsýpá se.

    Přidala jsem kardamom, goji a další semínka a snížila množství cukru i medu. Nesnáším pečené rozinky, takže . . . A pekla jsem z poloviční dávky. Přeci jen jím jen já a i tak je na rozdávání.

  • IvaLibuše 03. 4. 2018

    Výborný nápad, jednoduché, chutné, variabilní....Není však dobré kvalitní med používat do pečení. Nahradím ho jakýmkoliv sirupem.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.