Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE

Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.

Cena s DPH: 49,00 Kč
Cena bez DPH: 42,61 Kč
Dostupnost: Skladem

ks

Kód produktu: 463012
Trvanlivost: 12 měsíců
Značka: Country Life

Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16

Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Další UMEprodukty:

Složení: shiso listy, mořská sůl, ume švestkový ocet bílý (ume švestka 80 % mořská sůl 20 %).

Návod k přípravě: k dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a do jídla už nemusíte přidávat sůl.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 46,1 kJ/11 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 2,6 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 7 960 mg

Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení: ocet - ovocný.

Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE - Komentáře - (0)

Nejsou vloženy žádné komentáře. Buďte první a podělte se o zkušenosti s tímto produktem!

Prosím, podělte se s námi o zkušenosti s tímto produktem. Děkujeme!!!





Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Komentáře vyjadřují názor zde diskutujících a provozovatel tohoto webu není jakkoli zodpovědný za jejich obsah. Provozovatel si však vyhrazuje právo smazat či upravit nevhodné příspěvky.

Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE - Recepty

  • Miso polévka

    cibule, mrkev, kadeřávek, petržel, 1 pl miso pasty, umeocet, tymián, vlasové nudle, fazolová pomazánka Sunfood

    28.06.2009, 09:58
    Kategorie: Polévky

  • Cuketová polévka

    V 1 pl oleje osmahneme 2 ks cibule, 500 g na kolečka nakrájených cuket, 2 čl soli. Přidáme: 2 1/2 šl vody, 1 čl vegety, 20 minut povaříme. Rozmixujeme: 1 ks tofu, 1/4 šl vody, 1 pl...

    01.03.2009, 00:00
    Kategorie: Polévky

  • Čočková kyselá polévka

    2 š čočky (namočené), 10 š vody, 3 bobkové listy, 1 1/2 čl solčanky, 1 1/2 čl soli, 2 š na malé kostičky pokrájených brambor, 2 š sójového mléka, 3 pl hrubé mouky, 1-3 čl...

    25.01.2009, 19:24
    Kategorie: Polévky

  • Hrášková omáčka

    Rozmixujeme: 1 ks tofu, 2 pl oleje, 1 čl sójové omáčky, 1dcl vody, 1 pl umeocta, osmaženou cibuli na oleji, přidáme:1 šl zeleného uvařeného hrášku. (Konzistenci upravíme přídavkem...

    25.01.2009, 04:09
    Kategorie: Omáčky

  • Honolulu „dip“

    Rozmixujeme 1 1/3 šl tofu, 5 pl rajského protlaku, 1/4 šl umeocta, 1/4 šl oleje, 4 čl sójové omáčky, 2 čl arašídového másla, 1 čl medu, 1/2 čl hořčice, 1/2 čl křenu. Můžeme...

    25.01.2009, 04:06
    Kategorie: Omáčky

@@@hideTitleLogin

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace Souhlasím