Batátový burger - videorecept

Batátový burger - videorecept

Představujeme vám recept z naší letní burger výzvy, v níž zvítězila Jana Poldová z Otic. Inspirovala nás hezky podzimním burgrem z batátů, červených fazolí a quinoy. Burger výborně chutná s guacamole a je skvělý jen s polovinou housky, jako jsme ho podávali my, nebo “naked” úplně bez housky, podávaný například se zeleninovým salátem.

  • Veganský
  • Snadné
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 středně velké batáty
  • 1 větší červená cibule
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 avokádo - guacamole
  • 1 limetka - guacamole
  • 0,5 chilli papričky - guacamole
  • 1 stroužek česneku - guacamole
  • 0,5 hrsti čerstvého koriandru - guacamole
  • 1 šalotka - guacamole

Jak na to?

  1. Celé neoloupané batáty upečte do měkka v troubě vyhřáté na 180 °C (troubu pak nevypínejte, budete v ní péct burgry).

  2. Mezitím si uvařte quinou podle návodu na obalu

  3. Slité fazole i oloupané batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte najemno nasekanou cibuli a ostatní suroviny. Tvořte burgy. Množství ovesných vloček upravte tak, aby směs měla správnou konzistenci a burgry dobře držely.

  4. Burgry umístěte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem. Lehce je pokapejte olejem a pečte na 180 °C.

  5. Na gucamole rozmačkejte avokádo a smíchejte jej s ostatními ingrediencemi.

  6. Polovinu housky potřete guacamole, poklaďte listem salátu, na který položte burger. Ozdobte lžičkou guacamole, dalším listem salátu, cherry rajčátky nebo třeba karamelizovanou cibulkou.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.