Bramboračka s pohankovými kroupami

Bramboračka s pohankovými kroupami

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Klasickou českou bramboračku jsme v tomto receptu obohatili pohankovými kroupami. Polévka je díky nim hustá a vydatná. Pohankový chuť přitom není nijak patrná.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 hrst sušených hub
  • 2 lžíce biomásla
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 400 g brambor
  • 1 l vody
  • sůl a pepř

Jak na to?

  1. Pohanku propláchněte vodou. Houby zalité horkou vodou (asi 250 ml) nechte změknout.

  2. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, osolte a pomalu restujte dozlatova. Poté vmíchejte cibuli a nechte zesklovatět.

  3. Přidejte brambory nakrájené na kostky, pohanku, lahůdkové droždí, bujon, kmín, sůl,  namočené houby, vodu z hub a zalijte vodou. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut do změknutí.

  4. Ke konci vmíchejte nasekaný česnek a majoránku a ještě chvíli povařte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.