Recepty
Bramboračka s pohankovými kroupami
Klasickou českou bramboračku jsme v tomto receptu obohatili pohankovými kroupami. Polévka je díky nim hustá a vydatná. Pohankový chuť přitom není nijak patrná.
- Bezlepkový
- Snadné
- 45 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Pohanku propláchněte vodou. Houby zalité horkou vodou (asi 250 ml) nechte změknout.
-
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky, osolte a pomalu restujte dozlatova. Poté vmíchejte cibuli a nechte zesklovatět.
-
Přidejte brambory nakrájené na kostky, pohanku, lahůdkové droždí, bujon, kmín, sůl, namočené houby, vodu z hub a zalijte vodou. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 25 minut do změknutí.
-
Ke konci vmíchejte nasekaný česnek a majoránku a ještě chvíli povařte.