Cizrnové řízečky s bramborovým salátem

Cizrnové řízečky s bramborovým salátem

Šťavnaté cizrnové řízečky s nori řasou rozhodně oceníte jako veganskou variantu ryby nejen na sváteční stůl. Doplněny jsou svěžím a lehkým bramborovým salátem.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 800 g brambor - na salát
  • 1 ks šalotka - na salát
  • 100 g uzeného tofu - na řízečky

Jak na to?

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka tak, aby zůstaly pevné. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.

  2. K bramborám ihned přidejte olej, ocet, sůl, hořčici, nasekanou šalotku a postupně za stálého míchání přilévejte horký vývar, dokud se vše nepropojí a nevznikne hustá zálivka.

  3. Cizrnu uvařte dle návodu na obalu, rozmixujte společně s 50 g tofu najemno. Zbylé tofu rozdrobte a vmíchejte do směsi. Dochuťte lahůdkovým droždím, nori vločkami, drceným kmínem a solí, podle potřeby zahustěte kukuřičnou strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujte ploché řízečky.

  4. Řízečky obalte v těstíčku z hrašky a 120 ml vody, obalte v kukuřičné strouhance.

  5. Smažte dozlatova v 1 cm vysoké vrstvě oleje. Po usmažení nechte odležet na ubrousku

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Sobotka zdenek 08. 12. 2019

    Prima recepty

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.