Popis
Čokoláda začíná sladkou vanilkovou chutí, kajenský pepř přichází na řadu o chvíli později. Obě chuti doplňuje skořice. Pokud se nebojíte experimentovat, použijte tuto čokoládu při přípravě jídel, do kterých se klasicky přidává čokoláda obyčejná.
Využití:
- dezerty - čokoládu můžete rozpustit v horké lázni a zalít s ní třeba ovocný salát nebo pohár
- pečení - nasekejte čokoládu na drobné kousky a vmíchejte ji do těsta na bábovku nebo sušenky, z hořké čokolády si také můžete upéct moderní brownies
- zmrzlina - nasekaná hořká čokoláda udělá z vaší domácí zmrzliny delikatesu, stačí jí při výrobě zamíchat do smetany
- omáčky - čokoládu lze použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
- mexická kuchyně - v mexických receptech se čokoláda hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
- snídaně - nalámanou či nastrouhanou čokoládou obohatíte svou kaši i sypké müsli
Tato čokoláda byla vyrobena v Litvě ze surovin nejvyšší kvality. Intenzivní a barevné čokolády Mulaté se liší svými netradičními příchutěmi (např. s tahini a praženým sezamem, s konopným proteinem, s vanilkou, skořicí a kajenským pepřem) a jsou vyráběny s láskou. Certifikovaná kolekce čokolád Mulaté byla inspirována cestami za kakaem po Střední Americe, Asii a Africe.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Kakaová hmota*, cukr*, kakaové máslo*, slunečnicový lecithin*, skořice* 0,075 %, kayenský pepř* 0,0075 %, vanilka* 0,0045 %. Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a mléka. *=BIOSkladování
Skladujte v suchu a chladu.