Popis
Využití:
- dezerty - čokoládu můžete rozpustit v horké lázni a zalít s ní třeba ovocný salát nebo pohár
- pečení - nasekejte čokoládu na drobné kousky a vmíchejte ji do těsta na bábovku nebo sušenky, z hořké čokolády si také můžete upéct moderní brownies
- zmrzlina - nasekaná hořká čokoláda udělá z vaší domácí zmrzliny delikatesu, stačí jí při výrobě zamíchat do smetany
- omáčky - čokoládu lze použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
- mexická kuchyně - v mexických receptech se čokoláda hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
- snídaně - nalámanou či nastrouhanou čokoládou obohatíte svou kaši i sypké müsli
Značka Jardin Bio je od roku 1995 součástí skupiny Léa Nature, která jejím uvedením na trh chtěla představit výrobky přispívající k blahu člověka i přírody. 80 % výroby Bio Jardin se soustředí ve Francii, jedná se tedy o místního regionálního výrobce. I většinu surovin značka získává přímo z Francie. Společnost navíc daruje 1 % svého obratu sdružením na ochranu životního prostředí.
Kakao pro výrobu čokolády je pečlivě vybíráno a díky jeho vysoké kvalitě získává výrobek typické intenzivní čokoládové aroma. Navíc čokoláda neobsahuje lecitin, který většinou v čokoládách nahrazuje kakaové máslo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a
umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu ocení především lidé se zájmem o
ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Kakaová pasta*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, odtučněný kakaový prášek*, emulgátor: slunečnicový lecitin*. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %. Může obsahovat stopy mléka, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě.