Popis
Už nebudete chtít mlsat jinak. Šetrně opražená s kapkou tamari jsou prostě dokonalá!
Zdravá svačinka na zahnání menšího hladu nebo chuti na něco dobrého kdykoliv během dne. Zaženou i večerní chutě u televize nebo je můžete použít jako zdravé občerstvení pro návštěvu na místo brambůrků, a to bez obav, že by zatížily vaše zažívání nebo ohrozily vaši štíhlou linii. Dýňová semínka v bio kvalitě jsou plná zdravých tuků. Kromě nich dodají vašemu tělu také mikroživiny, jako je například zinek, vitamíny A či E a další. Na dochucení je přidána kapka tamari, japonského saké a špetka soli.
Dýňová semínka se získávají z tykve obecné, která může vážit až 60 kg. Někdy se rostlina také nazývá dýně obecná. Pochází ze Střední Ameriky a řadí se mezi nejstarší člověkem pěstované plodiny vůbec.
Omáčka tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám" tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá - umami. Označuje se jako „lahodná", „chuť zralosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích - tedy i v sójové omáčce tamari.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Tykvová (dýňová) semena neloupaná tmavá 94%*, tamari SÓJOVÁ omáčka 6% [SÓJOVÉ boby*45,5%, voda, mořská sůl 11,8%, destilované Sake*(voda, rýže*, jedlá sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae)]. *BIO.Alergeny
Sója
Skladování
V suchu a chladu.