Popis
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využití:
- zeleninový nákyp s tofu - nakrájený fenykl využijete do nákypu se zeleninou a tofu, jako příloha se hodí rýže nebo kuskus, recept naleznete v časopise Dobroty léto 2013 str. 7
- zapečený - plech vyložíme alobalem, který posypeme solí a bylinkami, položíme fenykl, zakápneme olejem a zabalený pečeme 30-40 minut na 170 °C
- fenyklový salát - fenykl, jarní cibulku, řapíkatý celer a ředkvičky zalijte zálivkou z citronu nebo limetky
- polévky - fenykl můžete přidat do zeleninové polévky s mrkví a nudlemi nebo rozmixovat uvařený s koprem a připravit tak lahodný krém