Hrachovka s polentovými krutonky a kokosovou slaninou

Hrachovka s polentovými krutonky a kokosovou slaninou

  • Veganský, bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 55 minut + vaření hrachu a tuhnutí polenty
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • cuketa (cca 200 g)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 750 ml vody
  • chilli bujon

Jak na to?

  1. Uvařte hrách podle návodu, vodu slijte.

  2. V hrnci osmahněte na oleji pokrájenou cibuli, po 5 minutách přidejte nakrájenou cuketu a utřený česnek. Restujte dalších 10 minut.

  3. Do hrnce přilijte vodu, přidejte hrách a nasypte kmín, majoránku a sůl.

  4. Vařte 5 minut na mírném ohni a poté rozmixujte na hladký krém.

  5. Do dalšího hrnce nasypte polentu, rozdrobený chilli bujon a lahůdkové droždí. Vše zalijte vroucí vodou a 1 minutu vařte.

  6. Směs přelijte do formy vyložené pečicím papírem nebo potravinářskou folií a na 30 minut dejte ztuhnout do lednice.

  7. Polentu vyklopte, nakrájejte na kostičky, pokapejte olivovým olejem a vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení polentu promíchejte.

  8. Do misky rozdrobte chilli bujon, přidejte 2 lžíce horké vody a tamari. V této směsi promíchejte kokosové chipsy a pak je rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

  9. Troubu si předehřejte na 180 °C a kokosovou slaninu pečte do zezlátnutí, tedy cca 5–10 minut.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.