Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky

Výborné teplé i studené, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo v housce jako burger.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 biovejce

Jak na to?

  1. Čočku propláchněte a uvařte dle návodu, může být i rozvařená.

  2. Na oleji nechce zesklovatět nakrájenou střední cibuli a stroužky česneku, přidejte jednu najemno nastrouhanou mrkev a hrst slunečnicových semínek.

  3. Smíchejte s čočkou, přidejte biovejce, jemné ovesné vločky a lžičku citronové kůry, osolte.

  4. Nechte směs odstát 30 minut, pokud je řídká, přidejte strouhanku nebo mouku. Tvarujte karbanátky, smažte z obou stran na oleji.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Iv 06. 7. 2020

    Jsou skvělé! Manželovi jsem je udělala s vejcem a já do nich místo něj použila hrašku s trochou vody. Oboje držely pohromadě a chutnají výtečně s bramborovou kaší.

  • Alexandr Kašpar 23. 3. 2018

    Recept velmi chuťově dobrý. Akorát se karbanátky trochu rozpadaly při smažení, doporučuju přidat trochu té mouky/strouhanky, jak píší v receptu :)

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.