Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Kaše nemusí být jen sladká, báječná je i připravená naslano. Doplnit ji můžete zeleninou, ochutit bylinkami, dotunit lahůdkovým droždím nebo kvalitní sójovou omáčkou. No a pak se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale jako pokrm servírovaný k obědu nebo k večeři. Ze všech možných kombinací u nás vede tato. Určitě vyzkoušejte!

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 20 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 120 g čerstvých špenátových listů
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 4 čerstvá biovejce

Jak na to?

  1. Na pánvi rozpusťte ghí a lehce na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku a pokrájené žampiony, osolte a opepřete. Na závěr přidejte špenát a nechte zavadnout.

  2. V kastrolu si připravte kaši z vloček a dvojnásobného množství vody. Osolte, přiveďte k varu a chvilku povařte. Konzistence by měla být vláčná.

  3. Připravte si ztracené vejce. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Pošírujte asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.

  4. Kaši promíchejte se špenátem, cibulkou a žampiony. Servírujte se ztraceným vejcem, dle chuti dosolte a opepřete.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.