Popis
Rozsáhle informace o kokosové smetaně a o dalších rostlinných nápojích získáte z časopisu Dobroty léto 2014.
Využití:
- polévky - přidejte alternativu smetany do vaší oblíbené polévky, její chuť bude díky ní plná a jemnější zároveň
- omáčky - kokosová alternativa smetany může být i základem smetanových omáček
- zapékání - smetana kokosová funguje při zapékání brambor nebo těstovin stejně dobře jako ta běžná mléčná
- dresinky - pokud je váš dresink příliš hustý, lze ho naředit alternativou smetany
- dezerty - pří výrobě zmrzliny nebo třeba pudinku zkuste použít místo mléčné smetanu kokosovou, dezerty obohatíte o exotickou vůni kokosu
- nápoje - ledová káva nebo smoothie, obojí lze vylepšit touto smetanou
- asijská jídla - exotické polévky, omáčky nebo třeba tradiční pokrm „kari", u všeho lze využít tuto speciální smetanu, smetana dokáže zmírnit ostrost příliš pálivých jídel
- jáhlový vanilkový krém - recept na tuto pochoutku s kokosovou smetanou najdete v časopise Dobroty podzim 2015 na str. 7
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Dužina z ořechu se suší na slunci a po usušení se nazývá „kopra".
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
kokosový extrakt* (76 %), voda, xanthanová guma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě 2-25 °C.