Popis
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Existují však i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha z tradičního zeleného čaje bancha s příchutí malin má příjemnou osvěžující a povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého, světle šedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Složení
Voda, výluh z černého čaje*, třtinový cukr*, kultury kombuchy (kasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10 dnů.