Popis
Využití:
- pomazánka - chutná je samotná na pečivu, pro sladkou variantu můžete navrch namazat svůj oblíbený džem, skvěle sedí i do palačinek nebo na lívance
- omáčka - do horkého pokrmu (např. rýže, pohanka a zelenina) můžete přimíchat kešu krém, krásně se rozpustí, jídlo bude ozvláštněné a ne tolik suché
- nepečené dezerty - krém je skvělým pojidlem pro nepečené cukroví, stačí ho rozmixovat se sušeným ovocem, semínky, karobem, poté ze směsi uválet kuličky, které nakonec obalíte třeba v kokosu
- nápoje - zkuste do svého oblíbeného smoothie před mixováním přidat trochu kešu krému
- polévky - krémové polévky můžete navrch ozdobit troškou krému
- pečení - krém lze použít i při pečení, běžně se přidává do těsta (sušenky) a někdy se přimíchává i do krému na dort
Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu. O kešu si můžete více přečíst i v našem článku.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
pražené KEŠU ořechy*. *BIO. Může obsahovat stopy arašídů, ostatních skořápkových plodů a sezamu. Může ojediněle obsahovat části skořápek ořechů.Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.