Krémová polévka z pečeného česneku

Krémová polévka z pečeného česneku

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Krémové polévky jsou naprosto skvělé, tato je hvězda mezi nimi, určitě vyzkoušejte. Česnekového aroma se bát nemusíte, pečením česnek krásně zjemní.

  • Veganský, bezlepkový
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 3 palice česneku
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 80 g kešu másla
  • 1 000 ml vody
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky soli

Jak na to?

  1. Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout.

  2. Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte.

  3. Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.

  4. Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky.

  5. Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému.

  6. Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem.

  • Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.