Kynuté buchty s povidly

Kynuté buchty s povidly

Buchty s povidly, to je opravdová česká klasika. Kokosového oleje se nebojte – nejen že jsou díky němu buchty veganské, jemné kokosové aroma navíc hezky zakulatí chuť a vůni buchet, aniž by bylo patrné. A kořeněná povidla udělají z toho jídla opravdové mistrovské dílo.

  • Veganský
  • Snadné
  • 3 hodiny
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 100 g třtinového cukru
  • 25 g čerstvého droždí
  • kůra z půlky biocitronu
  • 300 g švestkových povidel - na povidla
  • 4 lžíce vody - na povidla

Jak na to?

  1. Do rendlíku dejte 4 lžíce datlového sirupu a 4 lžíce vody. Přidejte celé koření, přiveďte k varu a svařte zpět na sirup. Vyjměte koření a nechte vychladnout. Připraveným sirupem nařeďte povidla do správné konzistence. Do řidších povidel méně, do tuhých povidel více.

  2. Mouku, třtinový cukr, mletou vanilku a sůl promíchejte v míse robota. Ve středu udělejte důlek, přidejte droždí s trochou nápoje a rozmíchejte na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek.

  3. Přidejte zbylý rostlinný nápoj, 75 g rozpuštěného, ale vychladlého kokosového tuku a citronovou kůru. Hněťte 10 minut, dokud není těsto pěkně hladké a soudržné. Zakryjte a nechte kynout 90 minut.

  4. Z vykynutého těsta rozválejte obdélníkový plát silný asi 1 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrojte 20 čtverců. Do středu každého čtverce dejte trochu povidel, rohy vytáhněte a spojte. Prsty utěsněte veškeré spoje a dlaní vytvarujte do tvaru buchty.

  5. Každou buchtu po stranách potřete zbylým tukem a naskládejte vedle sebe do vymazaného pekáče. Zakryjte a nechte ještě kynout asi 20 minut.

  6. Předehřejte troubu a pečte 30 až 40 minut při 180 °C.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.