Kniha Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny pro celou rodinu Petr Klíma
Kuchařka od šéfkuchaře dejvické restaurace Country Life: Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny. Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil – Luštěninová kuchařka je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem. Petr Klíma je také autor úspěšné knihy Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl a píše blog www.greenwayfood.cz. Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat? Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe? Jak si na luštěninách pochutnat a nikdy se u toho nenudit? téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“: saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla Více
Hodnocení | Nehodnoceno |
---|---|
Kód produktu | 972 024 |
Skladem |
Cena: 464 Kč
Popis
Další v kategorii
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem
Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.
-
Povídání s ekofarmářem
Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.