Popis
Využití:
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují.
Složení
Mořská řasa 62 % BIO, slunečnicový olej 33 % BIO, jedlá sůl mořská 3 %, prášek z kajenského pepře 2 %. Může obsahovat korýše a stopy hořčice a sezamu.Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.