Popis
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahradte ve svém klasickém receptu bežnou mouku špaldovou a obohatte tak svuj jídelnícek o nový rozmer
- smažení - lívance, bramboráky i treba palacinky dobre chutnají pripravené ze špaldové mouky
- knedlíky, testoviny, halušky - mouku dobre využijete i pri príprave varených príloh
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvuli vyšším výnosum jiných druhu. Jedná se o velmi odolnou a nenárocnou rostlinu. Krome mouky se z ní vyrábí napríklad alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení predevším spotrebitelé se zájmem o ekologické zemedelství a udržitelný systém hospodarení. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajištuje jejich kvalitu a umožnuje jim nést toto oznacení.
Zajímá vás více o ekologickém zemedelství? Prectete si clánky v našem bioseriálu.
Složení
ŠPALDOVÁ mouka hrubá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě 25 °C a relativní vlhkost vzduchu do 75 %.