Müsli křupavé s ořechy 400 g JORDANS

Müsli vyrobené z ovesných a ječmenných vloček, ořechů (mandle, pekany, brazilské a lískové ořechy) a sušeného kokosu. Můžete ho zalít mlékem, jogurtem nebo sójovým dezertem. Chutná skvěle i v rostlinném nápoji nebo jako součást dezertů. Více

Hodnocení
Kód produktu 233 052

Cena: 121 Kč  / 30,25 Kč za 100 g

Produkt již není v prodeji.
Vybrat můžete z nabídky alternativních nových produktů Vločky, müsli, lupínky

  • Veganské

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Je vynikající na snídani s rostlinným mlékem a spoustou čerstvého ovoce, na malou svačinku nebo k mlsání v průběhu dne. Můžete si s ním také posypat ovocný salát nebo smoothie bowl. Ořechové müsli bude chutnat určitě celé rodině. Můžete s ním i dozdobit dezerty, různě ho vrstvit na příklad s pudingem či jogurtem, vyhrajte si. Inspiraci k výrobě cranachanu (dezertu z müsli) naleznete v časopise Dobroty zima 2013/14 na str. 17.

Mandle je vlastně jádro pecky plodu mandloně obecné, která pochází ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se pěstuje především v Evropě v subtropických oblastech. Dorůstá do výšky až 5 metrů a kvete krásným růžovým květem. Z jednoho stromu lze získat až 60 kg mandlí. Mandle neslouží jen jako potravina, ale využívají se i v kosmetickém průmyslu. V cukrářství se s mandlemi nejen zdobí, ale vyrábí se z nich také typický marcipán.

Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.

Pekanové ořechy pocházejí ze stromu s názvem ořechovec pekanový, který je z jihu Severní Ameriky. Jedná se o mohutný strom s tvrdým červenohnědým dřevem. Pěstuje se po celém světě, přesto se jedná o vzácnější druh ořechů. Ořechy jsou ukryté v tvrdé slupce, proto v jazyce amerických domorodců "pekan" znamená "k rozbití je potřeba kámen".

Ovesné vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.

Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.

Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Kromě kuchyně se kokos využívá také v kosmetickém průmyslu na výrobu mýdel, sprchových gelů, peelingů a mnoho dalšího.

Jordans je britská rodinná firma, která se zaměřuje na výrobu kvalitního snídaňového müsli. Využívány jsou především lokální suroviny pěstované v přísných ekologických podmínkách, obilniny jsou od farmářů, kteří nevyužívají chemická hnojiva a dodržují zásady pro ochranu životního prostředí. Směsi neobsahují umělá barviva nebo konzervanty, přidanou sůl ani geneticky modifikované suroviny. V müsli Jordans nenaleznete žádné produkty živočišného původu, takže si je vychutnají i vegetariání a vegani. Rodinná receptura vychází z myšlenky, že kvalitní přírodní ingredience jsou dostatečným zdrojem chuti a cenných látek.

Složení

Celozrnné cereálie 57 % (OVESNÉ vločky, JEČMENNÉ vločky, OVESNÁ mouka), cukr, OŘECHY 14 % (plátky MANDLÍ, celé MANDLE, sekané BRAZILSKÉ OŘECHY, sekané PEKANOVÉ OŘECHY, pražené sekané LÍSKOVÉ OŘECHY), rostliné oleje (řepkový, palmový), rýžová mouka, sušený kokos, přírodní aroma. Může obsahovat pšenici, žito a jiné druhy ořechů.

Alergeny

Lepek, Skořápkové plody

Skladování

Skladujte v suchu a chladu. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 996 kJ / 477 kcal
Tuky: 21,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 5,2 g
Sacharidy: 58,7 g
z toho cukry: 18,9 g
Vláknina: 6,3 g
Bílkoviny: 9,6 g
Sůl: 0,03 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • recenze z heureka.cz 14. 10. 2021

    jediné musli, ktoré nie su precukrené a sú stále chrumkavé. o zdravosti orechov ani netreba hovoriť..

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.