Popis
Využití:
- studená kuchyně - do salátů, zálivek, dresinků nebo na ochucení sýrů
- pečení - pří přípravě pečiva můžete využít tento olej, hodí se zvláště do slaného pečiva
- kosmetika - olej může dobře posloužit pro olejový zábal na vlasy, postup najdete v Dobrotách podzim 2012 na str. 9
- zapékaná jídla - nebojte se přidat olej při zapékání, tip na zapečené jídlo s tímto olivovým olejem najdete v Dobrotách podzim 2012 na str. 6
- dochucení - olejem můžete dochutit i teplá jídla ke konci vaření, například polévky
Olivy na olej jsou ručně sbírány na začátku listopadu v prvních dnech sklizně, přebírány a následně lisovány přímo v den sklizně. Při výrobě oleje se využívají celkem tři odrůdy oliv z jihu Španělska: Arbequina, Picual a Hojiblanca. Arbequina dává oleji příjemnou vůni, Picual zajišťuje jeho rovnováhu a stabilitu a Hojiblanca je dárcem ovocno-mandlové chuti.
Značka Émile Noël se již od 80. let zaměřuje na výrobu a prodej olejů z ekologicky pěstovaných surovin. Jako potvrzení vysoké kvality svých olejů získala firma certifikáty ISO, Organic Solidarity, Organic Fair Trade, Cosmébio, etc. Jejich oleje neobsahují umělé přísady a jsou vyráběny bez chemických úprav. Organické panenské rostlinné oleje společnosti Emile Noël odrážejí poctivé autentické chutě použitých semen nebo ovoce.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Extra panenský olivový olej*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku, sóji, sezamu a skořápkových plodů. Baleno v ochranné atmosféře. Může obsahovat přirozený sediment.Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C. Chraňte před přímým světlem a teplem.