Pohanka loupaná kroupy 5 kg BIO COUNTRY LIFE

Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. K pohance se chuťově dobře hodí česnek, cibulka, majoránka, houby, pečená kořenová zelenina, pečená dýně, dušený špenát, dušená jablka, ořechy. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 111 057
Trvanlivost 14 měsíců

Cena: 375 Kč  / 7,50 Kč za 100 g 14,47 €  / 0,29 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Nejšetrnější postup: pohanku propláchněte, zalijte 1,5 až 2násobným množstvím vody, vařte 10 minut a pak nechte pod pokličkou ještě asi 15 minut dojít.
Nejrychlejší postup: pohanku krátce propláchněte, vsypte do hrnce s vroucí vodou a vařte cca 7 minut, podle potřeby nechte pod pokličkou dojít.
Tip: Uvařené kroupy dejte zamrazit, můžete pak po troškách přidávat do polévek, do kaší...

Recepty:

  • Voňavá zapečená pohanka s dýní a pickles - Dobroty podzim 2015 na str. 14
  • Příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
  • Sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem (nastrouhaná jablka, švestky, předem namočené sušené ovoce), přidejte ořechy celé nebo nastrouhané, podle chuti oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou smetanou a zapečte
  • Do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod
  • Směsi na výrobu náplní - připravte pohankovou směs: uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte
  • Do polévky - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou; dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské

Jde o semeno zbavené tvrdé slupky, loupání může být buď mechanické (slupka se postupně obrousí) nebo termické (napařováním celého semena slupka praskne a lze ji snadno odstranit) - mechanické je šetrnější, ale má nižší výtěžnost. Kroupy jsou základní výro-
bek z pohanky určený k jídlu, všechny další pohankové výrobky se dělají právě z nich.

Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

 

Složení

Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.

  • Legislativní zařazení Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
  • Zemědělská produkce Čína

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 71,0 g
z toho cukry: 0,3 g
Vláknina: 3,7 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Podnikat férově

    Ve světě bio podnikání se dá najít spousta mimořádně zajímavých příběhů. Většinou jsou o velkém elánu a odhodlání. A o přesvědčení, že podnikáním se dá přispět k vytvoření lepšího světa. Francouzský podnikatel Didier Perréol pro Evropu před necelými třiceti lety objevil quinou. A dokázal naplnit obsahem označení „férový podnikatel“.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.