Popis
Hummus skvěle poslouží jako rychlá večeře pro rodinu nebo jako specialita pro nečekanou návštěvu. Tradičně se podává s pita chlebem a falafelem, dát si ho ale můžete i se zeleninou nebo krekry a nebo ho využít do tortill či sendvičů. Používá se také jako základ pizzy nebo bezlepková přísada do omáček.
Využití:
- pomazánka - hummus podávejte namazaný na pečivu například se zeleninovým salátem
- dip - hummus můžete dochutit citronovou šťávou a chilli papričkami, získáte tak pikantní dip třeba ke grilované zelenině
- omáčka - uvařili jste si pohanku s pečenou zeleninou a je to suché? přidejte hummus jako omáčku a máte výborné jídlo
- příloha - hummus má jemnou chuť a může sloužit jako kašovitá příloha k vašim oblíbeným pokrmům
- základ pizzy - hummus může tvořit základ pizzy místo rajčatového protlaku
Hummus si samozřejmě můžete z vařené cizrny připravit sami. Vaření luštěnin ale často dlouho trvá a luštěniny je někdy třeba i předem namáčet.
Hummus pochází z Levanty, což je oblast Východního Středomoří. Tradičně se vyrábí z vařené cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, citronové šťávy a česneku. I když pochází z oblasti Středního Východu, je v současnosti oblíbený po celém světě. Nejstarší recept na tuto pochoutku byl zaznamenán v Egyptě již ve 13. století.
Společnost Well Well je v souladu s přírodou a vybírá nejkvalitnější suroviny. Produkty jsou plné chutí, bez masa a konzervačních látek. Ve svém sortimentu nabízejí pomazánky, burgery, uzeniny a klobásy.
Složení
Vařená cizrna 38 %, voda, řepkový olej, tahini 10 % (SEZAMOVÁ pasta), citrónová šťáva, olivový olej, jedlá sůl, česnek, hrachová bílkovina 0,51 %, hrachová vláknina, římský kmín, bílý pepř. Může obsahovat stopy lepku, sójových bobů a hořčice.Alergeny
Sezam
Skladování
V chladu od 1 °C do 7 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.