Roláda s tahini krémem a polevou

Roláda s tahini krémem a polevou

Vytvořit recept na veganskou roládu byla výzva. Pečlivě jsme otestovali a vyzkoušeli několik variant. Výsledek je skvělý, dobře se s těstem pracuje, roláda je moc chutná. Pokud nechcete péct roládu, těsto vylijte do vymazané formy a po upečení potřete tahini krémem.

  • Veganský
  • Pro zkušené
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 lžička jedlé sody

Jak na to?

  1. Nejdříve si připravte tahini krém: vanilkový pudink rozmíchejte v ovesném mléce a za stálého míchání uvařte. Poté přimíchejte 100 g kokosového oleje, 100 g datlového sirupu, 50 g tahini a důkladně promíchejte. Po vychladnutí dejte krém odpočinout do lednice.

  2. Na piškot vyšlehejte sníh z nálevu z cizrny, do kterého jste přidali ocet, a postupně zašlehávejte cukr. 2 lžíce rozpuštěného, ale ne teplého kokosového oleje promíchejte opatrně se sněhem.

  3. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou a opatrně vmíchejte do sněhu.

  4. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který ještě potřete kokosovým olejem. Pečte při 180°C cca 17 minut. Piškot bude mít světlejší barvu, než na jakou jste zvyklí u klasického piškotu, ale nepřepečte ho, jinak bude tvrdý.

  5. Ihned po upečení piškot srolujte do tvaru rolády a takto ho nechte úplně vychladnout. Poté piškot rozložte, potřete tahini krémem a opět srolujte.

  6. Na polevu smíchejte 50 g datlového sirupu, 25 g dezodorizovaného kokosové oleje, 25 g světlého tahini. Roládu jí potřete a dejte odpočinout do lednice.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.