V dnešní době máte již na výběr z několika druhů rýže. Najdete u nás třeba jasmínovou, basmati, parboiled, dlouhozrnnou, ale i méně známé jako je rýže červená nebo černá.

Že se rýže hodí jako příloha ke spoustě pokrmům vám jistě nemusíme říkat. Využití najde jak ve slaných, tak i sladkých pokrmech. Podívejte se na výběr našich jídel, kde hraje rýže hlavní roli a vyzkoušejte je sami. Všechny níže zmíněné recepty najdete v sekci blog a recepty. Najdete tam například recept na voňavou mléčnou rýži s mangem, na náš indický kotlík, rizoto s fazolemi adzuki nebo třeba netradiční shoyu polévku s shiitake a rýží. A jestli si lámete si, k čemu se například používá černá rýže? Vyzkoušejte sladkou kaši z černé rýže na thajský způsob.

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na rostlinnou stravu

    Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.

    Celý článek

  • Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?

    Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.