Popis
Nejlepší náplň pro zapékané mísy, těstoviny a nádivky se zeleninou. S dobrým vývarem a a poctivým základem to je jistota!
Sójový granulát výborně poslouží jako náhražka mletého masa. Je potřeba jej dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Granulát můžete použít na vaření, smažení i zapékání. Při smíchání s najemno sekanou kořenovou zeleninou z něj vytvoříte výborné karbenátky. S rajčatovou omáčkou vytvoří omáčku bolognese. Granulát je čistě rostlinný a je tedy vhodný nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.
Využití:
- náplň - z granulátu připravíte chutnou nádivku se zeleninou
- zapékání - ať už zapékáte těstoviny nebo brambory, do směsi na zapečení můžete přidat granulát
- omáčky - například v rajčatové omáčce na těstoviny bude granulát skvělou náhražkou masa
- asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.
Složení
Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.