Sójový granulát 100 g COUNTRY LIFE

Výrobek ze sóji. Hodí se jako náhrada masa v pokrmech. Granulát do sebe dobře vstřebává chutě, lze ho tedy předem marinovat. Vhodný pro přípravu nádivek. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Kód produktu 252 004
Skladem

Cena: 18 Kč  / 18,00 Kč za 100 g 0,71 €  / 0,71 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Nejlepší náplň pro zapékané mísy, těstoviny a nádivky se zeleninou. S dobrým vývarem a a poctivým základem to je jistota!

Sójový granulát výborně poslouží jako náhražka mletého masa. Je potřeba jej dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Vyzkoušejte marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Granulát můžete použít na vaření, smažení i zapékání. Při smíchání s najemno sekanou kořenovou zeleninou z něj vytvoříte výborné karbenátky. S rajčatovou omáčkou vytvoří omáčku bolognese. Granulát je čistě rostlinný a je tedy vhodný nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.

Využití:

  • náplň - z granulátu připravíte chutnou nádivku se zeleninou
  • zapékání - ať už zapékáte těstoviny nebo brambory, do směsi na zapečení můžete přidat granulát
  • omáčky - například v rajčatové omáčce na těstoviny bude granulát skvělou náhražkou masa
  • asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím

Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.

Složení

Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, arašídů a mléka.

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Sójový výrobek – extrudovaný výrobek.
  • Země původu Slovenská republika

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 295 kJ / 308 kcal
Tuky: 2,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 11,1 g
z toho cukry: 10,9 g
Vláknina: 23,9 g
Bílkoviny: 48,9 g
Sůl: 0,0 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.