Špenátový krém

Špenátový krém

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g špenátu
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 litr vody
  • seitan nebo tofu k podávání (nemusí být)

Jak na to?

  1. V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě chvilku restujte, ne do hněda, jen aby cibule a česnek zesklovatěly.

  2. Přidejte kurkumu a promíchejte ji, aby se rozvoněla, stačí chvilička.

  3. Vsypte špenát, vločky, nastrouhaný muškátový oříšek a vše zalijte vodou. 10 minut povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

  4. Do polévky nalijte ovesnou smetanu, ochuťte tamari, solí a pepřem.

  5. Pro výrobu polentových krutonů nasypte do dalšího hrnce polentu, rozdrobený bujon a lahůdkové droždí. Vše zalijte asi 400 ml vroucí vody a 1 minutu za stálého míchání vařte.

  6. Směs přelijte do formy (cca 25×15 cm) vyložené pečicím papírem nebo potravinářskou folií, rozetřete dohladka lžící (vrstva vysoká cca 1 cm), nechte chvilku vychladnout a dejte na 30 minut ztuhnout do lednice.

  7. Ztuhlou polentu vyklopte na prkýnko, nakrájejte na kostičky přibližně 1x1 cm. Přendejte na plech, pokapejte olivovým olejem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení kostičky polenty promíchejte.

  • Podávejte s polentovými krutonky a s orestovaným tofu nebo seitanem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.