Popis
Vláknina v sušených švestkách snižuje hladinu cholesterolu v krvi, a to jak u laboratorních zvířat, tak u lidí. Pravidelná konzumace švestek je – vzhledem k obsahu vlákniny – vhodná i jako prevence karcinomu tlustého střeva. Švestky jsou mírně diuretické, pročišťují a detoxikují. Díky extrémně nízkému obsahu proteinů, tuků a sodíku jsou vhodné při arterioskleróze, vysoké hladině kyseliny močové, dně, degenerativních onemocněních kloubů (revmatu a artróze) a nemocech jater (chronické hepatitidě, cirhóze atd.). Při všech těchto diagnózách se doporučuje ráno sníst několik (6 až 12) sušených švestek. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že Bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Upozornění - ve výjimečných případech se může stát, že v sušených peckovinách (datlích, švestkách, třešních apod.) najdete pecku či její zbytek. Současné technologie zpracování ovoce bohužel nedokáží zaručit, že ovoce bude za všech okolností 100% bez pecek, a to i přes veškerou snahu a péči ze strany zpracovatele. Děkujeme za pochopení.
Složení
Švestky sušené*. Můžou obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.