Recepty
Teplý salát z pečených brambor a pečené cizrny
Jednoduchý teplý salát vyniká svou vůní a chutí díky úžasné bylinkové směsi koření na brambory. Pečená cizrna je pak další způsob, jak můžete konzumovat tuto luštěninu. Hodí se do teplých i studených salátů.
- Veganský
- Snadné
Ingredience
Jak na to?
-
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. V míse je smíchejte s kořením na brambory a 2 lžícemi olivového oleje. Pečte rozložené na plechu vyloženém pečicím papírem asi 25 minut na 230 °C.
-
Cizrnu sceďte a nechte okapat. Vložte do mísy a promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a solí. Na posledních pět minut pečení cizrnu přidejte do trouby k bramborám.
-
Po upečení brambory a cizrnu smíchejte s nasekanou petrželkou. Pokapejte zálivkou z rozmačkaného česneku, soli a zbylého olivového oleje.