Popis
Řepa střídá špenát! Dejte si záležet, ať nejsou nikdy suché. Přidejte oříšek másla nebo je lehce pokryjte omáčkou.
Bezvaječné těstoviny z pšeničné mouky jsou jemně dobarvené práškem z řepy, špenátu a kurkumou. Jejich veselý tvar a barvy baví hlavně děti. Můžete je připravovat na slano s bylinkovým pestem, omáčkami, nebo na sladko posypané ořechy, tvarohem nebo s mákem. Zapékejte je, přidejte je jako zavářku do polévky nebo do teplého či studeného salátu. Tyto těstoviny jsou zkrátka opravdu výborné. Ne nadarmo také získaly třetí místo v soutěži České bio 2009. Jsou navíc bezvaječné, takže si na nich mohou bez obav pochutnat i vegani.
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
PŠENIČNÁ mouka*, červená řepa v prášku*, špenátový prášek*, kurkuma*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.