Široká nabídka těstovin vás určitě potěší. Najdete zde tagliatelle, špagety, vřetena, penne...Semolinové, pohankové, pšeničné...prostě všechny. A také několik druhů bulguru či kuskusu.
Těstoviny, kuskus, bulgur
Těstoviny. Tipy na recepty: vyzkoušejte vynikající zapečené těstoviny nebo veganské špagety carbonara, které vás opravdu překvapí svou skvělou chutí. Milovníci lasagní najdou taktéž v sekci recepty u nás na webu recept na veganské lasagne, které jsou naplněny špenátem a vlašskými ořechy. Najdete u nás také mnoho receptů na lahodný kuskus - slané kuskusové muffiny, kuskusový salát s červenou čočkou, kuskus s grilovanou zeleninou nebo pečenou dýní a cizrnou. Vyzkoušet můžete také náš recept na sladký kuskus. Pokud byste rádi vyzkoušeli bulgur, ale nevíte co s ním, najdete u nýs recepty například na kapustové závitky plněné bulgurem nebo bulgurové rizoto s uzeným tofu.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem
Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.
-
Povídání s ekofarmářem
Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.