Těstoviny s pohankou Soba Quinoa 250 g MUSO

Celozrnné těstoviny s obsahem pohankové mouky a mouky z quinoy. Rychle je uvaříte a v kuchyní mají široké využití. Více

Hodnocení
Kód produktu 263 005
Nedostupné

Cena: 77 Kč  / 30,80 Kč za 100 g 3,03 €  / 1,21 € za 100 g

  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Soba nudle patří mezi tradiční japonské potraviny. "Soba" je totiž japonský výraz pro pohanku. Tyto pohankové nudle jsou navíc obohacené o mouku z quinoy. Vaší kuchyni dají nový rozměr, ať už se chystáte připravovat nějakou asijskou specialitu nebo klasické těstoviny s omáčkou.

Využití:

  • s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
  • na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
  • zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
  • salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany

Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes. Quinoa pochází z náhorních plošin And, Bolívie a Peru. Je přirozeně bezlepková stejně jako pohanka.

Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů samozřejmě nejsou geneticky modifikované.


Složení

PŠENIČNÁ mouka, pohanková mouka 28 %, mouka z quinoi 2,5 %, jedlá sůl mořská.

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte v suchu mimo dosah slunečních paprsků.

  • Legislativní zařazení Těstoviny sušené - bezvaječné.
  • Země původu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 454 kJ / 344 kcal
Tuky: 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 65,0 g
z toho cukry: 2,1 g
Vláknina: 4,5 g
Bílkoviny: 13,0 g
Sůl: 2,0 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • Marta Mikulášková 27. 9. 2019

    Nudle jsou vynikající.
    Jen nechápu popis, jak můžou být přirozeně bezlepkové, když obsahují pšenici?

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.