Popis
Rigatoni jsou vyrobeny z pšeničné krupice, která se vyrábí z kvalitní tvrdé neboli tvrdozrnné pšenice nebo také semoliny. Hlavní výhodou je, že nemají tendenci se rozvařovat. Jejich chuť nejvíce pozvedne kvalitní olivový olej. Vodu na vaření těstovin pořádně osolte. Se solí určitě nešetřete, na jeden litr vody by měla přijít lžíce soli. Italové dokonce tvrdí, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře.
Svým trubkovitým tvarem trochu připomínají nám dobře známé těstoviny penne. Na rozdíl od nich jsou však kratší, širší a mají rovně seřízlé konce. Jsou velmi univerzální. Hodí se výborně k omáčkám. Díky jejich trubkovitému tvaru pronikne omáčka dovnitř, prostoupí celým pokrmem a těstoviny báječně ochutí. Můžete je také zapékat. Vyzkoušejte tuto italskou těstovinovou specialitu a nebojte se experimentovat.
Složení
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Uchovávejte na suchém a chladném místě.