Popis
Girolomoni o svých těstovinách: "Věnujeme se výrobě biotěstovin z pole na stůl a obzvláště dbáme na každý aspekt tohoto řetězce. Vybíráme nejlepší bio odrůdy pšenice, meleme je v našem mlýně a hned vedle v naší továrně je mícháme s pramenitou vodou z okolních kopců. Po vylisování nebo nařezání pak těstoviny odpočívají při 65 stupních 7 až 12 hodin podle toho, o jaké tvary jde. Tento proces pomalého sušení zachovává maximum živin a přináší veškerou chuť a vůni pšenice."
Gino Girolomoni byl italský starosta, který už před 50 lety prosazoval návrat k poctivému a čestnému způsobu zemědělského hospodaření. Začal tedy pěstovat bio tvrdozrnnou pšenici, ze které pak jako první v Itálii vyráběl celozrnné semolinové těstoviny. V 70. letech minulého století Gino čelil nesmyslnému zákazu ze strany státu („celozrnné těstoviny jsou škodlivé"), tento zákaz však samozřejmě dávno neplatí a jeho potomci dnes vyrábějí celé spektrum vynikajících semolinových těstovin - bílých i celozrnných.
Složení
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji a hořčice. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.