Veganské kokosky? Ano. Nebojte se jich, chuť kokosu a vanilky se v nich při pečení krásně propojí. Rozhodně nepoznáte, že základ je z aquafaby - cizrnového nálevu.
Přidejte sirup, mletou vanilku, špetku soli a postupně zapracujte kokos. Nechte 5 minut odležet. Do dlaně si vždy lžící naberte porci směsi a pevně stiskněte do tvaru hrudky. Pokud nejsou kokosky pořádně upěchované, po upečení se mohou rozsypat. Opatrně je pak přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.
Kokosky pomalu pečte při teplotě 120 °C asi 40 minut. Délka pečení závisí na rozměrech plechu, hmotnosti a tvaru vytvarovaných kokosek. Na okrajích by měly být mírně dozlatova.
Dobrý den, i můj pokus skončil nezdarem, opravdu se při tvarování rozsýpají... Byla by však velká škoda směs vyhodit, tak jsem nakonec přidala mouku, jemné ovesné vločky, kokosový olej, suš. třtinovou šťávu a brusinky a vytvořila sušenky. A ty byly moc dobré :)
Magdalena Pávová 28. 11. 2019
Dobrý den, v receptu jsme se snažili obejít bez moučkového cukru, který více lepí a snadněji se s ním pracuje. Hrudky se sirupem jsou při tvarování určitě křehčí a je potřeba je při tvarování pevně stisknout, po upečení už ale pěkně drží pohromadě. Recept máme takto otestovaný. Pokud vás bude směs na kokosky i přesto zlobit, můžete si vypomoct přidáním pár lžic moučkového cukru do směsi. Za Country Life Magdaléna Pávová
Věrka 27. 11. 2019
Dobré by byly, kdyby se tak nerozsýpaly... Vůbec nejdou tvarovat, zlaté kokosky z vaječného sněhu. Jsem sice jen vegetarián, ale chtěla jsem zkusit něco nového. Tyto již nikdy víc :(
Kytka S. 25. 11. 2019
Chutově výborné, ale nedrží pohromadě a rozsýpají se.
Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.