Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE

Akce

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Nedostupné
Kód produktu 142 019
Trvanlivost 6 měsíců

Cena: 39 Kč  / 39,00 Kč za 100 g 1,53 €  / 1,53 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Recepty:

  • Mléko z vlašských ořechů
    200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte
    použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení
    zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy
    recept je popsán na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
    recept je uveden na straně 9 v Dobrotách podzim 2013
  • Korpusy, drobenka, krambl
    rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
    použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů
    ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny
    vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo
    přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

  • Namáčení
    alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné
    použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
  • Pražení
    opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé
    pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C
    na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
  • Mouka z vlašských ořechů
    umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru
    přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Další produkty

 

Složení

VLAŠSKÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů a sezamu.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

  • Legislativní zařazení Suché skořápkové plody – vlašské ořechy.
  • Počet kusů v kartonu 30 ks
  • Země původu Slovenská republika

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 2 954 kJ / 705 kcal
Tuky: 65,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6,0 g
Sacharidy: 14,0 g
z toho cukry: 2,6 g
Vláknina: 7,0 g
Bílkoviny: 15,0 g
Sůl: 0,03 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Související články

  • Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Ořechové a semínkové máslo se samozřejmě dá koupit i hotové, a je výborné. To domácí však má něco do sebe. Můžete si ho připravovat čerstvé a třeba i takové druhy, které v obchodech nebývají.

    20.05. 2019 | Blog

  • Pesto na 5 způsobů

    Pesto na 5 způsobů

    Pesta mají mnohem víc využití než jen do těstovin. K snídani si je namažte na topinku a poklaďte ztraceným vejcem nebo volským okem. Servírujte je k pečeným bramborám a pečené zelenině. Anebo je použijte jako základ na salátovou zálivku – stačí přidat olej, ocet a med či sirup.

    10.05. 2019 | Blog

  • Ořechy

    Ořechy

    Oříšky nemají snad žádnou nevýhodu. Jsou výživné a zdravé. Skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na tisíc způsobů. Proto uspokojí i labužníky a milovníky dobrého jídla. A proto je máme rádi.

    06.01. 2017 | Blog

  • Ořechy – tipy na použití

    Ořechy – tipy na použití

    Ořechy se dají v kuchyni použít na spoustu různých způsobů. Naše nejoblíbenější najdete v tomto přehledu.

    06.01. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Přírodní kosmetika a biokosmetika – co v nich (ne)najdete

    Potravina smí být označena „bio“ jedině tehdy, když je skutečně vyrobená z biosurovin a je řádně certifikovaná jako bioprodukt. Pokud by však výrobce chtěl pojmenovat „přírodní“ nebo „bio“ kosmetický výrobek, může to udělat podle libosti, přestože se tak jedná o klamání zákazníka. Jak můžeme v takové situaci rozeznat skutečnou přírodní a bio kosmetiku? Podle certifikátu a příslušného loga.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.