Vločky ječné 250 g BIO COUNTRY LIFE

Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Mají neutrální příjemnou chuť. Chutnat vám budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku. Více

Hodnocení
Kód produktu 220 021
Skladem

Cena: 24 Kč  / 9,60 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Dobrý kamarád pšenice, vyzkoušejte v drobence, ovocném kramblu nebo jako zavářku do polévky. Ječmen máme rádi!

Vystřídejte klasiku ovesné vločky vločkami ječnými. Dodáte tak zase svojí kuchyni pestrost, novou surovinu, chuť i jiné živiny. Nebo smíchejte ovesné vločky s ječnými, přidejte i další druhy vloček, semínek a sušeného ovoce a připravte si tak rychlý základ pro svoje ranní kaše - stačí nasypat do misky a zalít. Ječné vločky mají naprosto univerzální využití. Díky jejich poměrně neutrální chuti je můžete upravovat na sladko i na slano.

O vločkách jsme toho hodně napsali v časopise Dobroty Jaro 2016. Najdete tam velký přehled všech u nás prodávaných vloček, tipy na použití, recepty a i něco o lepku a vločkách.
Využití:

  • polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
  • krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • pečivo - nahraďte jednu čtvrtinu mouky vločkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte

 

Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr.

Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Vločky JEČNÉ*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

  • Legislativní zařazení Mlýnský obilný výrobek – vločky.
  • Zemědělská produkce Evropská unie

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 446 kJ / 342 kcal
Tuky: 2,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 65,0 g
z toho cukry: 2,0 g
Vláknina: 10,0 g
Bílkoviny: 11,0 g
Sůl: 0,05 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

4/5

Hodnotil 1 uživatel

  • José Napalasami 24. 9. 2017

    Výborné, v mléce

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Vločky v kuchyni

    Vločky v kuchyni

    Vločky ať už ovesné nebo jiné, mají v kuchyni nespočet použití. Snídaňová kaše, drobenka anebo třeba karbanátek, vše zvládnou hravě.

    23.01. 2019 | Blog

  • Šikovné vločky

    Šikovné vločky

    Vločky máme moc rádi a používáme je neustále. Je to ten nejsnadnější způsob, jak do jídelníčku dostat rozmanité druhy obilovin.

    23.01. 2019 | Blog

  • Když jde v kuchyni o čas...

    Když jde v kuchyni o čas...

    Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací.

    25.03. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.