Vločky se vyrábějí se z obilovin (např. oves) a z plodin obilovinám podobných, kterým se říká pseudoobiloviny (např. pohanka). Podívejte se na naši nabídku.

1. Vločky se nevyrábějí jen ovesné. Můžete koupit ve formě vloček prakticky jakoukoli obilovinu - žito, pšenici, pšenici špaldu, pšenici, pohanku, quinou ... 2. Nejznámější a pro mnoho lidí nejchutnější jsou vločky ovesné. Obsahují kvalitní bílkoviny a tuky a pyšní se obsahem rozpustné i nerozpustné vlákniny, které jsou obě důležité pro správné trávení. Jsou opravdovou superpotravinou. 3. Mnoho druhů je bezlepkových - např. jahelné, rýžové, pohankové, quinoové, amarantové. Běžný oves obsahuje  druh lepku, který mnoha bezlepkářům nevadí, ale většinou bývá kontaminovaný lepkem z pšenice. Existuje však i čistý speciálně pěstovaný oves, ze kterého se vyrábějí bezlepkové ovesné vločky. 4. Pohankové vločky jsou skvělým a snadným způsobem, jak do jídelníčku dostat pohanku, která jinak mnoha lidem nechutná. Vločky totiž mají vcelku neutrální chuť. 5. Mimořádné nutriční vlastnosti mají quinoové a amarantové vločky. Jak quinoa, tak amarant mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin. 6. Vločky skladujte ne více než půl roku, a to v temnu, chladu a nejlépe v uzavřené nádobě. Velmi citlivé jsou jahelné vločky, které snadno žluknou - vydrží jen tři měsíce.

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.