Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFE

Jemné ovesné vločky. Snídaní z nich nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu. Více

Hodnocení
Kód produktu 222 024
Skladem

Cena: 32,60 Kč  / 6,52 Kč za 100 g

  • Veganské
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!

Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.

V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...

Využití:

  • polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou, recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
  • kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě, náš recept naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte, na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
  • mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
  • smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Složení

Vločky OVESNÉ. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Alergeny

Lepek

Skladování

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

  • Legislativní zařazení Mlýnský obilný výrobek – vločky.

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 559 kJ / 370 kcal
Tuky: 7,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1,4 g
Sacharidy: 59,0 g
z toho cukry: 1,0 g
Vláknina: 10,0 g
Bílkoviny: 12,0 g
Sůl: 0,01 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

4/5

Hodnotilo 8 uživatelů

  • recenze z heureka.sk 29. 1. 2024

    + Vyborne na zahustenie zeleninovych polievok.

  • recenze z heureka.cz 12. 8. 2022

    Vše v pořádku.

  • recenze z heureka.cz 30. 4. 2021

    + Dělala jsem z nich sušenky, byly moc dobré.

  • recenze z heureka.cz 14. 4. 2021

    jsem spokojená, určitě budu pravidelně používat

  • Sue 16. 9. 2019

    Prosím z jaké země jsou vločky? Na obalu není uvedena.

  • Helena Míšková – Country Life 16. 11. 2017

    Dobrý den, vločky z Číny nemáme. Mohl byste prosím uvést DMT? Kontaktujte mě na můj e-mail miskova@countrylife.cz.
    Děkuji.

  • Meret Brandner 16. 11. 2017

    Dle popisu na baleni pochazi tyto vlocky z ciny, to jsem si vsimla az doma. Vubec to nechapu pokud je to pravda.

  • Meret Brandner 16. 11. 2017

    Dle popisu na baleni pochazi tyto vlocky z ciny, to jsem si vsimla az doma. Vubec to nechapu pokud je to pravda.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všechna hodnocení zákazníků (8)Sbalit všechna hodnocení Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Vločky v kuchyni

    Vločky v kuchyni

    Vločky ať už ovesné nebo jiné, mají v kuchyni nespočet použití. Snídaňová kaše, drobenka anebo třeba karbanátek, vše zvládnou hravě.

    23.01. 2019 | Blog

  • Šikovné vločky

    Šikovné vločky

    Vločky máme moc rádi a používáme je neustále. Je to ten nejsnadnější způsob, jak do jídelníčku dostat rozmanité druhy obilovin.

    23.01. 2019 | Blog

  • Když jde v kuchyni o čas...

    Když jde v kuchyni o čas...

    Určitě jste slyšeli námitky, že vařit, a ještě k tomu zdravě, stojí spoustu času a peněz. Nevěřte tomu! Přinášíme vám spoustu tipů, které se nám velmi osvědčily a tyto mýty vyvrací.

    25.03. 2020 | Blog

  • Lahodné, zdravé i krásné – smoothie bowls

    Lahodné, zdravé i krásné – smoothie bowls

    Smoothie bowls jsou krásné, plné skvělých surovin a zábavné na přípravu. O co vlastně jde? Je to snídaňový pokrm, který se od běžného smoothie odlišuje tím, že je hustější, a proto se dá jíst lžící z misky.

    22.03. 2019 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne

    Co dělají ekofarmáři jinak, aby ochránili půdu, vodu a živé organismy? Proč stojí za to nakupovat biopotraviny? Podívejte se na videa z cyklu Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne.

    Celý článek

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.