Popis
Z celozrnné rýže, přesto úžasně lehké a rychlé na přípravu! Dobře si rozumí s oříšky,rozinkami a medem.
Je potřeba je krátce povařit a pak už vám nic nebrání vychutnat si báječnou rýžovou kaši. Můžete je vařit ve vodě nebo rostlinném mléce. Po změknutí je zalijte medem nebo javorovým sirupem a zasypejte oříšky a sušeným ovocem. Hodí se i na zahuštění polévky. Vločky jsou v bio kvalitě a přirozeně bezlepkové. Jsou z celozrnné rýže, takže dodají pokrmu na hutnosti a zasytí vás po delší dobu.
O vločkách jsme toho hodně napsali v časopise Dobroty Jaro 2016. Najdete tam velký přehled všech u nás prodávaných vloček, tipy na použití, recepty a i něco o lepku a vločkách.
Využití:
- polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
- kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- lívance s tahini a malinovou redukcí - vyzkoušejte recept z Dobrot jaro 2016 na str. 14
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
Díky neutrální chuti se s rýžovými vločkami pokrmy dobře zahušťují, zjemňují a nastavují. Vločky jsou vyrobené z celozrnné rýže, jedná se vlastně o lisovanou rýži. Jsou velmi populární například v Indii, kde se z nich připravuje jídlo ve formě rychlého občerstvení.
Složení
Vločky rýžové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.