Zeleninová polévka s jáhlami

Zeleninová polévka s jáhlami

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Báječná jemná polévka, navíc bezlepková a veganská. Můžete ji i rozmixovat na krém a podávat s krutony nebo opraženými semínky.

  • Veganský, bezlepkový
  • Snadné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 malá kedlubna
  • 100 g jáhel
  • 1 lžičky muškátového oříšku
  • hrst petrželky k podávání

Jak na to?

  1. Na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, kedlubnu a celer. Společně chvilku restujte.

  2. Vložte 100 g dobře propláchnutých jáhel, zalijte 1 l vody, přidejte bujon, sůl a vařte 15 minut.

  3. V troše polévky rozmíchejte miso, vlijte do polévky, již nevařte.

  4. Zjemněte smetanou, přidejte muškátový oříšek, prohřejte, odstavte. Můžete částečně promixovat, aby byla polévka krémovější. Na talíři bohatě ozdobte petrželkou.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.