Cizrnová musaka

Cizrnová musaka

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Vydatná musaka bude nejchutnější druhý den, až se všechny chutě hezky propojí. Bešamel samozřejmě může být klasický, z másla a mléka.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 350 g brambor
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 340 ml rajčatového pyré

Jak na to?

  1. Cizrnu uvařte podle návodu nebo můžete použít cizrnu z plechovky. Rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory.

  2. Připravte si bešamel: na 4 lžících oleje osmahněte mouku na světlou jíšku, postupně přilévejte rostlinný nápoj, za stálého míchání připravte hladký bešamel. Nakonec osolte a dochuťte muškátovým oříškem a pepřem.

  3. Brambory uvařte ve slupce doměkka, zchladlé oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Lilek nakrájejte na 0,3 mm silné plátky.

  4. Na 4 lžících oleje osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, koření, ½ lžičky soli, krátce osmahněte. Zalijte rajčatovým pyré, přidejte cizrnu, vařte 5 minut.

  5. Menší pekáček vymažte olivovým olejem, skládejte brambory, lilek, rajčatovo-cizrnovou omáčku, poslední bude vrstva bešamelové omáčky. Pečte 50 minut na 180 °C. Před krájením nechte musaku 15 minut odpočinout.

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu Sbalit produkty

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.