Pečená zelenina se sezamovým olejem

Pečená zelenina se sezamovým olejem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Tento francouzský recept si zamilujete, a to především díky nápadité chuti marinády se sezamovým olejem. Zeleninu navíc můžete obměňovat podle sezóny, sáhnout po čemkoliv, co vám zrovna roste na zahrádce nebo máte ve spíži.

  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 lžičky hořčičných semen
  • 3 lžíce balsamica
  • 2 ks pastiňáku
  • 3 ks tuřínu
  • 4 ks šalotky
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá petrželka

Jak na to?

  1. Koriandr spolu s hořčičnými semínky a pepřem rozdrťte.

  2. V míse připravte marinádu: smíchejte javorový sirup, balsamico, olej, sezamová semínka, rozdrcené koření a sůl.

  3. Zeleninu očistěte, dýni zbavte semen. Dýni nakrájejte na proužky, mrkve rozkrojte podélně napůl, pastinák, tuřín a šalotku nakrájejte na čtvrtiny. Poté zeleninu polijte marinádou a dobře promíchejte.

  4. Zeleninu rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut na 180 °C. Během pečení zeleninu několikrát promíchejte. Ve chvíli, kdy bude měkká a zkaramelizovaná, je hotová. Nechte lehce vychladnout a podávejte posypanou čerstvými bylinkami. 

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.